Advies op maat bij u thuis? Maak afspraak
Gordijnen aan huis
Rijdende showroom
Meer dan 20 jaar ervaring
Op maat gemaakt
2 jaar onvoorwaardelijke garantie

Welke stof kiezen voor vouwgordijnen?

Vouwgordijnen zorgen voor dé warmte en sfeer in huis. Ze voorkomen dat mensen ongewenst naar binnen kunnen kijken en dat er te veel licht naar binnen schijnt. Ook verbeteren vouwgordijnen de akoestiek van de ruimte en isoleren ze de kamer. Welke kleur en stof vouwgordijnen u kiest, dient daarom goed afgestemd te worden met de rest van de inrichting om één geheel te creëren. In een klassiek ingerichte woning passen andere vouwgordijnen beter dan in een modern ingerichte woning. Welke stof u moet kiezen voor uw vouwgordijnen? Wij vertellen het u!

Wat is een vouwgordijn?

De naam zegt het al, een vouwgordijn is een gordijn met een horizontale vouw. In tegenstelling tot een rolgordijn vouwt een vouwgordijn zich op wanneer u deze optrekt. De gewenste lichtinval is hierdoor heel gemakkelijk zelf te bepalen. De horizontale vouw in het gordijn zorgt voor een chique uitstraling.

Hoe werkt een vouwgordijn?

Een vouwgordijn werkt bijna hetzelfde als een rolgordijn. Doormiddel van een koord aan de zijkant van het vouwgordijn bedien je hem eenvoudig omhoog en omlaag. In tegenstelling tot een rolgordijn, rolt de stof zich niet op om een rol, maar vouw het dubbel. Vandaar ook de naam vouwgordijn.

Verschillende stoffen vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn in veel verschillende soorten stoffen te verkrijgen. Welke stoffen vouwgordijn u kiest, hangt af van uw wensen. Zo hebben verschillende stoffen vouwgordijnen verschillende effect op bijvoorbeeld de lichtinval en akoestiek. Een aantal bekende stoffen van vouwgordijnen zijn:

  • Double face

Double face is een dubbel weefsel waarbij beide zijden van de vouwgordijn verschillen in uiterlijk en beide als “goede kant” gebruikt kunnen worden.

  • Inbetween

Inbetween is een semi-transparante stof met vaak een ietwat matte uitstraling.

  • Katoen

Linnen is een textielsoort dat gemaakt wordt van de vlasplant en is enorm sterk.

  • Polyester

Polyester is een veelgebruikte synthetische vezel afkomstig vanuit aardolie. Polyester staat bekend om een hoge slijtweerstand.

  • Velours

Velours, fluweel in het Frans, is een licht harige stofsoort. Met verschillende kleurdieptes.

  • Zijde

Zijde is een natuurlijke vezel, gesponnen door de zijderups. Zijde heeft een fijne glanzende onregelmatige draad. Zijde is erg lichtgevoelig.

Naast bovengenoemde gordijnstoffen zijn er nog veel meer verschillende stoffen vouwgordijnen verkrijgbaar die op maat gemaakt worden. Wilt u meer weten? Vraag het ons hier.

Welke stoffen vouwgordijn past het best bij uw interieur?

De juiste vouwgordijn kiezen is niet altijd even makkelijk. Zeker omdat er zoveel verschillende kleuren en stoffen vouwgordijnen beschikbaar zijn met elk hun eigen uitstraling. Om zeker te zijn dat u niet de verkeerde vouwgordijn kiest, komen onze adviseurs graag bij u thuis langs om u te voorzien van advies. Maak hier een afspraak met één van onze adviseurs.

Goede vouwgordijnen kunnen een flinke investering zijn, maar dat hoeft niet er zijn ook voldoende kwalitatieve, voordelige vouwgordijnen verkrijgbaar. Wilt u vouwgordijnen van hoogwaardige kwaliteit, maar wilt u hier niet teveel voor betalen?  Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze goedkope vouwgordijnen kunt u ook nog door ons gratis laten inmeten. Dit maakt het extra voordelig.

Isolerende vouwgordijnen

In deze tijd met hoge gas- en energieprijzen proberen we allemaal zoveel mogelijk energie te besparen. Een voordelige, maar effectieve oplossing zijn isolerende gordijnen. Er zijn ook vouwgordijnen met een isolerende werking beschikbaar. Deze isolerende vouwgordijnen zorgen ervoor dat in de koude wintermaanden de warmte in huis blijft en in de warme zomermaanden het juist koel blijft in huis.

Vouwgordijnen op maat

Bij Gordijnaanhuis.com bestelt u uw vouwgordijnen op maat. Heeft u een stofkeuze gemaakt, laat dan uw gordijnen gratis inmeten en wij laten ze in het atelier van Vadain voor u op maat maken. Zo weet u zeker dat het passend is.

Vouwgordijnen van Gordijnenaanhuis.com

Geen zin of tijd om zelf te gaan winkelen voor vouwgordijnen? Of wilt u gewoon advies van een expert? Bij Gordijnenaanhuis.com komen wij met onze winkel bij u. Wij meten alles gratis in en de vouwgordijnen worden voor u op maat gemaakt.

U maakt een afspraak via de site, mail of telefoon

Wij komen direct bij u aan huis met voorbeelden en kleur opties

U kijkt wat u het mooist vindt, en kiest uw nieuwe gordijnen uit

Wij maken alles specifiek op maat. Wij hangen het vervolgens op bij u in huis

Advies op maat bij u thuis? Dat kan in de provincie Groningen en in Noord Drenthe

Gordijnen aan huis