Advies op maat bij u thuis? Maak afspraak
Gordijnen aan huis
Rijdende showroom
Meer dan 20 jaar ervaring
Op maat gemaakt
2 jaar onvoorwaardelijke garantie

Jaloezieën schoonmaken: zo doet u dat

Als jaloezieën eenmaal hangen moeten ze ook regelmatig worden schoongemaakt. Dit klusje is niet gemakkelijk en moet daarom goed en regelmatig gebeuren. We geven u daarom een paar tips om dat te doen.

Begin met het afstoffen

Het schoonmaken van de jaloezieën begint met afstoffen. Dit is het makkelijkst als ze op de gesloten stand staan, zodat u er zo met een doekje, swiffer of stofzuiger langs kan. Mocht u het met de stofzuiger doen, gebruik dan altijd een opzetstuk zodat de jaloezieën niet beschadigen. Door de jaloezieën regelmatig af te stoffen houd u ze schoon en voorkomt u dat ze niet meer goed schoon worden

Een goede schoonmaak beurt

Als de jaloezieën regelmatig afstoft bent u al een heel eind, maar af en toe moeten ze ook even grondig worden gereinigd. Maar hoe doet u dat? Eigenlijk is het niet zo moeilijk. Als u ze af en toe afstoft kunt u daarna gewoon met een washandje of nat doekje over de jaloezieën heen. Als u het doekje tussen duim en wijsvinger klemt om ze af te vegen, kunt u direct onder en boven meenemen. Het is verstandig om dit minstens één keer per maand te doen, om te voorkomen dat het vuil zich te erg aan de jaloezieën hecht. Mocht dit gebeuren, dan kunt u ze niet goed meer schoonmaken en blijven ze vies.

Met welke schoonmaakmiddelen maakt u jaloezieën schoon?

Eigenlijk kunt u jaloezieën met alle schoonmaakmiddelen wel schoonmaken. Denk hierbij aan allesreiniger of afwasmiddel. Spuit dit niet rechtstreeks op de jaloezieën, want dan kunnen ze beschadigen. Wilt u extra blinkende jaloezieën dan kunt u ook wasverzachter gebruiken. Wasverzachter? Ja, dat zorgt ervoor dat de jaloezieën blinkend schoon worden en zorgt er ook nog eens voor dat er minder aanslag op de jaloezieën komt.

Watergebruik bij houten jaloezieën

Als u gaat schoonmaken gebruikt u natuurlijk water. Let bij het schoonmaken van houten jaloezieën wel op de hoeveelheid water die er wordt gebruikt. Mochten de houten jaloezieën namelijk te nat worden, dan kunnen ze beschadigen en dat zal zonde zijn. Niet te veel water dus, dan komt het helemaal goed!

Benieuwd naar ons assortiment houten jaloezieën?

U maakt een afspraak via de site, mail of telefoon

Wij komen direct bij u aan huis met voorbeelden en kleur opties

U kijkt wat u het mooist vindt, en kiest uw nieuwe gordijnen uit

Wij maken alles specifiek op maat. Wij hangen het vervolgens op bij u in huis

Advies op maat bij u thuis? Dat kan in de provincie Groningen en in Noord Drenthe

Gordijnen aan huis