Advies op maat bij u thuis? Maak afspraak
Gordijnen aan huis
Rijdende showroom
Meer dan 20 jaar ervaring
Op maat gemaakt
2 jaar onvoorwaardelijke garantie

Gordijnen wassen, zo doet u dat

Gordijnen wassen, een klusje die we ons vaker voornemen dan het daadwerkelijk gebeurt. Nu kunnen we ons voorstellen dat u ook denkt hoe ga ik dat doen? Geen paniek wij helpen u hierbij.

Hoe vaak moeten gordijnen worden gewassen?

Het is niet verstandig om je gordijnen vaak te wassen. Sterker nog, het is eigenlijk beter om het zo min mogelijk te doen, om ze zo lang mogelijk mooi te houden. Gordijnen hoeft u eigenlijk maar een keer per jaar te wassen.

Wasvoorschriften

Mocht u dan eindelijk uw gordijnen gaan wassen, dan zijn er een aantal dingen die u het beste kunt doen. Op de gordijnen zit vaak een label met de wasvoorschriften. Zo niet, dan kunt u deze ook altijd online vinden. Het is belangrijk de wasvoorschriften voor de gordijnen na te gaan. Ieder gordijn is namelijk anders en heeft andere voorschriften.

Alle stappen op een rijtje

Wij hebben alle stappen even voor u op een rijtje gezet, zodat u precies weet hoe u uw gordijnen moet wassen vanaf nu.

1. Klop de gordijnen eerst uit 

Om het ergste stof alvast kwijt te raken, kunt u de gordijnen het beste eerst uitkloppen, voordat u ze in de wasmachine stopt.

2. Check het materiaal van de gordijnen 

Alle gordijnen zijn anders en ze zijn er in verschillende soorten stof. Ieder gordijn heeft dus zijn eigen voorschriften. Check het label voor de wasvoorschriften. Hierop staat of ze gewassen kunnen worden en op hoeveel graden.

3. Gordijnen wassen op de juiste temperatuur 

Als u eenmaal weet van welke stof uw gordijnen zijn gemaakt, weet u ook of u ze kunt wassen en op hoeveel graden. Veel vitrages en inbetweens zijn van polyester, die kunnen prima gewassen worden. Bij overgordijnen is dat niet altijd het geval. Sommige moeten naar de stomerij gebracht worden. Let op dat u gordijnen nooit te heet wast, om krimpen te voorkomen!

4. Vouw de bovenrand en haken bij elkaar 

Haal de gordijnen los van de rails en bundel de bovenrand met de haken eraan bij elkaar. Sommige mensen doen er een panty omheen, anderen een washand of een kussensloop met een elastiek. Hoe dan ook, bundel de haken met een materiaal dat water doorlaat, zodat ze in de wasmachine niet vast kunnen haken aan de stof.

5. Gebruik niet te veel wasmiddel 

We snappen dat u het lekker vindt dat uw gordijnen weer lekker fris ruiken, maar gebruik toch niet te veel wasmiddel. Dan blijven uw gordijnen langer mooi! Kies ook het liefst voor een wasmiddel voor fijne was.

6. Zorg voor kreukvrije gordijnen

Stop de wastrommel niet te vol, maximaal 1/3 gevuld. Zo voorkomt u dat de gordijnen tijdens het wassen gaan kreuken. Na het wassen slaat u de gordijnen eerst uit, voor zover dat mogelijk is. Vervolgens hangt u ze meteen aan de rails. Zet de deuren en/of ramen lekker open en drogen maar! Door het gewicht van de natte stof gaan de kreukels in de gordijnen er vanzelf uit. Blijven er toch nog wat kreukels in uw gordijnen achter of ben je een echte pietje precies? Strijk de gordijnen dan volgens het voorschrift. Voorkom beschadiging van kwetsbare stof door de gordijnen tussen twee theedoeken te strijken.

 

U maakt een afspraak via de site, mail of telefoon

Wij komen direct bij u aan huis met voorbeelden en kleur opties

U kijkt wat u het mooist vindt, en kiest uw nieuwe gordijnen uit

Wij maken alles specifiek op maat. Wij hangen het vervolgens op bij u in huis

Advies op maat bij u thuis? Dat kan in de provincie Groningen en in Noord Drenthe

Gordijnen aan huis