Advies op maat bij u thuis? Maak afspraak
Gordijnen aan huis
Rijdende showroom
Meer dan 20 jaar ervaring
Op maat gemaakt
2 jaar onvoorwaardelijke garantie

De raamdecoratie trends van 2022

Heeft u ook zo’n moeite om de juiste raamdecoratie te vinden? Raamdecoratie is in tal van verschillende vormen, kleuren en stijlen te verkrijgen. Door de vele mogelijkheden is het soms lastig om de juiste keuze te maken. Om u op weg te helpen met een aantal ideeën, hebben we speciaal voor u de raamdecoratie trends van 2022 uitgelicht.

Kies voor inbetween gordijnen

De eerste raamdecoratie trend die we bij u onder de aandacht willen brengen zijn inbetweens. Inbetween gordijnen zijn lichtdoorlatende gordijnen, die zorgen voor voldoende licht in huis, maar bieden tegelijkertijd ook de nodige privacy. Inbetweens passen goed bij een huis met een landelijke inrichting en zijn goed te combineren met plisségordijnen. De inbetween gordijnen laten overdag voldoende licht binnen en zorgen er daarbij ook voor dat niet iedereen naar binnen kan kijken. De plisségordijnen zijn uitermate geschikt voor de avonden en dragen bij aan een knus gevoel in huis.

Ga voor donker!

Donkere raamdecoratie is iets wat absoluut niet mag ontbreken in de raamdecoratie trends 2022. Steeds meer mensen kiezen vandaag de dag voor donkere raamdecoratie. Donkere gordijnen zijn niet alleen goed voor het blokkeren van zonlicht, maar zorgen er ook voor dat de kamer een warm en stijlvolle uitstraling krijgt. Voor in de slaapkamer wordt er vaak gekozen voor gordijnen donkergroen en donkerblauw van kleur. In de woonkamer en woonkeuken zorgen zwarte jaloezieën in combinatie industriële lampen en mangohouten meubelen voor een stoere industriële uitstraling.

Doe duurzaam

Steeds vaker zien we dat bij mensen duurzaamheid een belangrijke rol speelt bij het inrichten van hun woning. Ook op het gebied van raamdecoratie worden duurzame opties steeds populairder. Zo zijn er gordijnstoffen verkrijgbaar gemaakt van gerecyclede producten als PET-flessen. Maar ook houten jaloezieën zijn een stijlvolle en duurzame keuze voor raamdecoratie. Houten jaloezieën hebben een natuurlijke en rustgevende uitstraling. Duurzame raamdecoratie is een milieubewuste keuze waar steeds meer waarde aan hechten en daarom met recht één van de raamdecoratie trends van 2022.

Duo rolgordijnen

Misschien niet helemaal een raamdecoratie trend van 2022, maar al meerdere jaren enorm populair als raamdecoratie zijn duo rolgordijnen. Duo rolgordijnen bestaan uit twee verstelbare stofbanen. Een transparante en een gekleurde baan. Doormiddel van een kettingbediening bepaal je zelf de hoeveelheid lichtinval. Met een handomdraai bepaalt u zelf hoeveel lichtinval en privacy u wilt.

Bezuinigen met gordijnen

Door de flink gestegen gas- en energieprijzen zijn veel huiseigenaren bezig hun huis energiezuiniger te maken. De meest bekende maatregelen zijn zonnepanelen een warmtepomp en het isoleren van de woning. Waar steeds vaker aan gedacht wordt voor isolering van het huis zijn isolerende gordijnen. Isolerende gordijnen zijn normale gordijnen met een extra isolerende laag. Hierdoor wordt de warmte beter binnengehouden. Het voordeel van isolerende gordijnen is dat het een veel kleinere investering vergt dan zonnepanelen en een warmtepomp.

Wilt u meer advies?

Wilt u meer advies over de raamdecoratie trends van 2022? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u van het juiste advies. Om zeker van te zijn dat hetgeen wat u mooi vindt, past in uw interieur, komen we bij u aan huis met meerdere voorbeelden en kleuropties. Na het kiezen van de raamdecoratie, meten we alles op, maken het op maat voor u en hangen het vervolgens op bij u in huis.

U maakt een afspraak via de site, mail of telefoon

Wij komen direct bij u aan huis met voorbeelden en kleur opties

U kijkt wat u het mooist vindt, en kiest uw nieuwe gordijnen uit

Wij maken alles specifiek op maat. Wij hangen het vervolgens op bij u in huis

Advies op maat bij u thuis? Dat kan in de provincie Groningen en in Noord Drenthe

Gordijnen aan huis