Advies op maat bij u thuis? Maak afspraak
Gordijnen aan huis
Rijdende showroom
Meer dan 20 jaar ervaring
Op maat gemaakt
2 jaar onvoorwaardelijke garantie

Raambekleding voor uw Erker

Wanneer u een huis uit de jaren 30 heeft, is de kans groot dat u gezegend bent met een prachtige erker. Dit soort type uitbouw zorgt voor een prachtig aanzicht, veel sfeer en niet te vergeten extra daglicht. Heel leuk natuurlijk al dat lichtinval, maar soms heeft u ook wel eens behoefte aan minder licht of inkijk. De oplossing? Raambekleding. Geschikte raambekleding vinden voor een erker is echter niet zo 1, 2, 3, gedaan. Geen zorgen. Wij leggen u uit wat de beste raambekleding is voor een erker en geven u nog enkele andere tips.

Wat is een erker eigenlijk?

Maar eerst even terug naar de basis, want wat is een erker nu precies? Een erker is een klassieke uitbouw waarvan de vorm in veel gevallen halfrond is, echter kan een erker ook rechthoekig zijn. Erkers steken overigens buiten de gevel uit. Rond de jaren 30 werd er vanwege de volksgezondheid geëist dat er o.a. meer licht binnen moest komen bij nieuwe woningen. De erker bleek hiervoor de oplossing. Een erker bestaat namelijk vooral uit ramen en zorgt voor prachtige en voldoende lichtinval.

De beste raambekleding voor een erker

Omdat er bij een erker weinig montageruimte is, raden wij altijd aan om te kiezen voor erker gordijnen die smalle profielen hebben. Raambekleding met wat bredere profielen laten namelijk relatief gezien net wat meer licht door langs de zijkanten. Bij een erker heb je nu eenmaal veel ramen en hierdoor blijft er best wat glas onbedekt. Dit wilt u natuurlijk niet hebben. Hieronder behandelen wij de beste raambekleding voor een erker.

Erker vouwgordijnen

Als we kijken naar gordijnen voor erkers dan kunnen we wel zeggen dat vouwgordijnen het meest populair zijn. Dit is wellicht te danken aan de sfeer van een vouwgordijn. Die past namelijk perfect bij een woning uit de jaren 30. Naast uiterlijke voordelen kennen erker vouwgordijnen ook praktische voordelen. Met vouwgordijnen heeft u namelijk veel opties op het gebied van lichtinval. U kunt namelijk zelf aan het koort trekken en bepalen hoe ver u het gordijn open wilt vouwen. Daarbij zijn vouwgordijnen ook nog eens eenvoudig schoon te maken. Ze zijn namelijk geschikt voor de wasmachine. Bekijk hier onze vouwgordijnen.

Erker plissé gordijnen

Alhoewel vouwgordijnen al een tijd razend populair zijn, timmeren plissé gordijnen de laatste jaren ook hard aan de weg. Dit verbaast ons ook niet eigenlijk, plisségordijnen kennen namelijk veel voordelen voor een erker. Het zijn namelijk de meest ruimtebesparende gordijnen en ze beschikken over smalle profielen. Hierdoor wordt het glas maximaal bedekt. Een ander voordeel is dat plissé gordijnen ideaal zijn voor wanneer je van privacy houdt. U heeft met plissé gordijnen maximale controle over uw privacy en lichtinval. Samen met een prachtig uiterlijk maakt het dat erker plissé gordijnen steeds populairder worden!

Erker houten jaloezieën

Uiteraard kunnen houten jaloezieën niet ontbreken in dit rijtje. Houten jaloezieën zijn namelijk minstens net zo populair voor een erker als vouwgordijnen of plissé gordijnen. Naast het feit dat houten jaloezieën onwijs sfeervol zijn, past het natuurlijke materiaal perfect bij de bouwstijl uit de jaren 30. Ook de opties en variaties zijn ruim bij houten jaloezieën. Ook bij dit soort raambekleding heeft u veel controle over de lichtinval en zo ook uw privacy. Bekijk hier onze houten jaloezieën!

Andere leuke raambekleding voor uw erker

Uiteraard bestaan er naast vouwgordijnen, plissé gordijnen en houten jaloezieën ook aardig wat andere geschikte gordijnen voor uw erker. Wat dacht u bijvoorbeeld van rolgordijnen of shutters? Ook deze gordijnen zijn razend populair voor erkers. Twijfelt u nog over welk soort raambekleding u wilt voor uw erker? Neem nu contact op en we helpen u verder!

Erker raambekleding kopen? Neem direct contact op

Bent u er al helemaal uit welke soort gordijnen u wilt voor uw erker? Neem dan direct contact op en we gaan voor u aan de slag. U hoeft niet meer naar de winkel te komen, we komen bij u langs waar we de kleuren meteen in uw interieur kunnen bekijken. In de bus hebben we de volledige collectie van o.a. Multisol, Vadain en aHouseofhappiness. We denken met u mee, we meten op en rekenen uit wat het gaat kosten. Alles heel transparant en vrijblijvend. Het is allemaal maatwerk, specifiek voor u op maat gemaakt. Wij komen het zelfs bij u thuis ophangen! Raambekleding voor uw erker kopen? Neem direct contact op!

U maakt een afspraak via de site, mail of telefoon

Wij komen direct bij u aan huis met voorbeelden en kleur opties

U kijkt wat u het mooist vindt, en kiest uw nieuwe gordijnen uit

Wij maken alles specifiek op maat. Wij hangen het vervolgens op bij u in huis

Advies op maat bij u thuis? Dat kan in de provincie Groningen en in Noord Drenthe

Gordijnen aan huis